09 октобар 2009

Kako nastaju torbe od recikliranog papira

Mozda se neko od Vas seca kada smo kao deca savijali i pleli lance od omota od bombona i takmicili se ko ce isplesti duzi lanac. Upravo je taj lanac osnova torbe. Pokusajte da savijete papir nekoliko puta na pola i svaki put prilikom savijanja on postaje sve jaci i cvrsci. Sto cvrsci lanac se isplete to ce torba biti jaca. Ja sam tehniku pletenja savladao zahvaljujuci gospodinu Kevin Torrence i gospodji Mylinde Agler koji su mi nesebicno pomogli oko osnova izrade ovih torbi.
Prvi korak u izradi jeste sakupljanje materijala. Ja trenutno radim sa dnevnim i ilustrovanim novinama a nadam se da cu uskoro izraditi i jednu od omota od slatkisa. Za neke vece modele torbi potrebno je i do 2500 papira i 48 sati ulozenog rada.

Za ovaj model utroseno je 1056 papira secenog na odredjene dimenzije, zatim svaki se papir zastiti providnom folijom otpornom na vlagu i kisu i posebno savija i uplete u lanac. Spajanjem tih lanaca stvara se osnovna konstrukcija torbe. Zatim se dodaju rucice i ziper. Ovaj model je radjen oko 35 sati, dimenzije su D31Š12V24cm


3 коментара: